La restauració del monument situat a Olesa de Bonesvalls i propietat del bisbat de Sant Feliu de Llobregat se centra en la rehabilitació de la coberta de la nau central de l’antic hospital, ha començat aquest estiu i té prevista una durada de vuit mesos.

Aquest projecte forma part del programa “Temps de Gòtic” del Departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació “la Caixa” i compta amb un finançament de 231.910€ a càrrec d’aquesta darrera entitat. La necessitat d’aquestes obres de rehabilitació ve donada per l’envelliment dels materials, que han causat gradualment  filtracions i humitats que cal sanejar. L’Hospital dels Cervelló és un dels pocs exemplars del gòtic civil català que roman dempeus com a edificació hospitalera, per a l’acollida temporal de pelegrins, pobres i malalts,  en la ruta de Barcelona a Tarragona. Va ser fundat pel noble Guillem de Cervelló i el bisbe de Barcelona l’any 1262, essent gestionat pel seu govern propi, per delegació de l’arquebisbat de Barcelona.

L’any 2004, amb la creació del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, que comprèn la comarca de l’Alt Penedès, va passar a ser de la seva  titularitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!