Conferència Episcopal Tarraconense

Del 17 al 19 de juliol, el Seminari de Vic ha acollit la 252ena reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). La trobada, durant la qual els bisbes catalans han aprofitat per felicitar Sergi Gordo pel seu nomenament com a bisbe de Tortosa, ha tractat diversos temes d’actualitat, com la Jornada Mundial de la Joventut o la memòria d’activitats del Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC). 

Pel que fa a la JMJ, els bisbes han rebut les darreres informacions de la mà de Mn. Carlos Bosch, director del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ). Bosch ha explicat que finalment la xifra total de joves procedents de les diòcesis amb seu a Catalunya que peregrinen amb el SIJ a la JMJ serà de 3.250. 

D’altra banda, el director del SIC, Mn. Joan Àguila, i el seu ecònom, Mn. Alberto Para, n’han presentat la memòria d’activitats, on es posa especial accent en els passos realitzats en l’elaboració de la nova proposta catequètica per a infants i les seves famílies, així com les iniciatives de formació que han impulsat. A més, Àguila i Para també han compartit la reflexió que el SIC està realitzant al voltant de la institució del ministeri del catequista a les diòcesis catalanes, i han remarcat la importància de la seva formació acadèmica. 

Nomenaments a Tarragona i Barcelona 

A més de tractar aquests temes, la reunió també ha servit per aprovar el nomenament de Rafael Muñoz Melgar, delegat d’Ensenyament de l’arquebisbat de Tarragona, com a nou coordinador del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC); i també el nomenament de Montserrat Puigdellívol Manzano, directora del Secretariat d’Ecumenisme de l’arquebisbat de Barcelona, com a nova coordinadora de la Comissió Interdiocesana d’Ecumenisme i de Relacions Interreligioses de Catalunya. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!