En l’homilia de la missa de la III Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, celebrada a la basílica de Sant Pere del Vaticà el diumenge 23 de juliol, el papa Francesc ha posat en valor les relacions intergeneracionals, perquè hi hagi un intercanvi fecund entre generacions. Tal com ha recordat, les persones grans són “les arrels que els joves necessiten per arribar a ser adults”.

La missa ha comptat amb l’assistència d’uns 6.000 fidels, entre els quals nombrosos ancians i avis amb els seus nets i familiars. Davant de tots ells, Francesc ha alertat de no convertir les ciutats en “concentrats de soledat”, i ha instat els polítics a estar amatents a les necessitats dels més fràgils, entre els quals els ancians, per tal de no deixar que el mercat els relegui a “descartats improductius”.

La Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran se celebra cada any el diumenge més proper a sant Joaquim i santa Anna. Enguany s’ha celebrat amb el lema “L’amor que té als qui creuen en ell s’estén de generació en generació” (Lc 1,50).

A més, la jornada d’enguany s’ha vist destacada per la concessió de la indulgència plenària als qui participin en la celebració.

Segons el decret de la Penitencieria Apostòlica, es concedeix la indulgència plenària, en les condicions habituals (confessió sacramental, comunió eucarística i pregària segons les intencions del Summe Pontífex), als avis, als ancians i a tots els fidels que, animats per un veritable esperit de penitència i de caritat, hagin participat el 23 de juliol del 2023, en la solemne celebració que el papa Francesc ha presidit a la basílica de Sant Pere, o en les diverses funcions que s’han celebrat arreu del món. També als fidels que dediquin un temps adient a visitar presencialment o virtualment, a través dels mitjans de comunicació, els seus germans ancians necessitats o en dificultat: malalts, abandonats, discapacitats, etc.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!