“Una persona sense sostre, que mor al carrer, mai no apareixerà a la primera pàgina dels cercadors d’internet o dels informatius.” Així comença el Vídeo del Papa de setembre on Francesc demana pregar “per les persones que viuen al marge” de la societat.

“Com hem pogut arribar a aquest nivell d’indiferència?”, es pregunta el Pontífex al vídeo, mentre passen imatges de persones sense llar al Canadà, els Estats Units, el Camerun i l’Índia; nens del carrer a San Salvador; persones amb diferents discapacitats a Espanya, les Filipines i Centreamèrica; barraques a prop de Vancouver, edificis de Buenos Aires i Rio de Janeiro.

PAPA FRANCESC

“Com deixem que la ‘cultura del descart’, en la qual milions d’homes i dones no valen res davant dels beneficis econòmics, domini la nostra vida, les nostres ciutats, la nostra manera de viure?”

Per això, Francesc demana deixar de “fer invisibles els que són al marge de la societat, ja sigui per motius de pobresa, dependències, malalties psíquiques o minusvalideses”.

La proposta del Papa és l’acollida: rebre, donar sostre, donar llar, donar amor, donar caliu.

Finalment, convida tots els creients a pregar “perquè les persones que viuen al marge de la societat, en condicions de vida infrahumanes, no siguin oblidades per les institucions i mai no siguin descartades”.

Segons Nacions Unides, més de 700 milions de persones, el 10% de la població mundial, viu en situació de pobresa extrema, amb dificultats per satisfer les necessitats més bàsiques, com la salut, l’educació i l’accés a l’aigua i sanejament.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!