Santuari Queralt

Com cada any, del 31 d’agost fins al 8 de setembre, la població de Berga celebra la Gala del Santuari de la Mare de Déu de Queralt. Per fer-ho, els Capitans de la Gala organitzen una sèrie d’actes culturals i recreatius, que tenen lloc paral·lelament als actes religiosos diaris. Aquesta àmplia oferta d’activitats compta amb el suport de l’Ajuntament de Berga, la parròquia de Santa Eulàlia i altres entitats culturals i socials de Berga. Aquest any, la majoria dels actes estaran centrats al voltant del Centenari de la inauguració de la Cova de la Troballa, que es va obrir el 3 de setembre del 1923 gràcies a l’impuls del pare Joan Postius Sala.

Per recordar aquesta efemèride, s’ha preparat una xerrada i una exposició que n’explica la història, i s’ha editat un conte infantil que narra el secret de la Cova de Queralt. El programa complet de les festes ja es pot consultar a la nova web del santuari, que s’ha estrenat coincidint amb el centenari de la Cova de la Troballa. 

Una de les activitats més destacades del programa és l’estrena de la sardana que ha dedicat Lluís Gual al Centenari de la Cova. La sardana s’ha interpretat aquest diumenge 3 de setembre durant el 43è aplec de sardanes a la plaça Viladomat de Berga. El punt culminant de la celebració però, serà el proper divendres 8 de setembre, el dia de la Gala del santuari de la Mare de Déu de Queralt. La jornada començarà a les 9 del matí amb la missa a la Cova de la Troballa, i després d’un ball de sardanes amb la cobla Pirineu se celebrarà la missa solemne al santuari de Queralt. La diada finalitzarà amb un sopar popular i un concert a la plaça del santuari. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!