La XXXVIII Festa de la Mare de Déu de l’Horta, d’Ivars d’Urgell, es va celebrar el primer diumenge de setembre, el dia 3; i un any més va comptar amb una bona participació de més d’un centenar de persones del poble i de l’entorn. La missa solemne la va oficialitzar el rector, Mn. Carles Ospina, i enguany es va celebrar a l’interior del santuari a causa de la previsió del temps, que amenaçava pluja. En el decurs de la celebració eucarística es va fer l’ofrena de les entitats i es va tenir un record especial per mossèn Josep Maria Solé, fill d’Ivars que fou un gran devot de la mare de Déu de l’Horta, i també per a totes aquelles persones que durant l’any han lliurat la seva ànima a Déu.

En acabar la missa, el president de l’Associació Amics de l’Horta, Enric Saltiveri, va fer un balanç de les actuacions dutes a terme durant l’exercici, com les obres de millora del campanar, i va anunciar que, pròximament, s’obrirà de nou l’ermita al públic cada dia, de 9 a 12 del matí.

Finalment, es dugué a terme la veneració de la Mare de Déu i tot seguit l’Associació va convidar tothom a un còctel de germanor a l’exterior del temple.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!