El secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha anunciat la renovació del Consell Directiu de la Fundació Bambino Gesù, l’organització filantròpica encarregada de donar suport a la missió i als projectes especials de l’Hospital Pediàtric de la Santa Seu.
El professor Tiziano Onesti, el qual ja estava al capdavant de l’hospital des de l’1 d’abril passat, assumeix ara també el càrrec de president de la Fundació.
Els membres del nou Consell Directiu de la Fundació són Moroello Diaz della Vittoria Pallavicini, Maite Bulgari, Benedetta Geronzi, Ernesto Füstenberg Fassio, Sergio Marullo di Condojanni i Giovanni Malagò.
També s’han nomenat els membres efectius del Consell de Revisors de comptes, Alvise Doganello i Francesco Alati, i els membres suplents: Alessandro Perozzi i Andrea Filippi, mentre que el president del Consell serà designat per la Secretaria d’Economia.
“Vull agrair al secretari d’Estat per la confiança que m’ha atorgat”, ha dit el president Onesti, “i als consellers designats per acceptar una responsabilitat d’un compromís tan gran”.
TIZIANO ONESTI, president de la Fundació Bambino Gesù
“En nom de l’hospital, sento l’obligació d’agrair als consellers sortints pel treball valuós fet en aquests anys”
El professor Onesti ha recordat que el proper any se celebrarà el centenari de la donació de l’hospital al Sant Pare per part de la família Salviati: “Un ‘regal’ que va permetre al Bambino Gesù esdevenir el que és avui, un dels principals centres d’atenció i investigació pediàtrica a Europa.”
Per continuar en aquesta missió, en l’esperit del papa Francesc, ha dit, “necessitem el suport de tots, la generositat d’aquells que volen ser part d’aquesta història de ciència, esperança i caritat que és el Bambino Gesù”.
Quatre trasplantaments en 24 hores
Quatre trasplantaments d’òrgans al Bambino Gesù en 24 hores. Quatre joves que recuperen la confiança en una nova vida.
Entre el 17 i el 18 d’octubre es van dur a terme tres trasplantaments de ronyó i un de fetge en benefici de tres nois i una noia amb patologies greus.
La sincronització entre les intervencions va requerir la participació d’aproximadament 40 professionals de la salut. Tots els pacients es troben en bones condicions.
“El primer agraïment va a les famílies dels dos donants”, ha explicat el professor Marco Spada, responsable de la Unitat Operativa Complexa de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i dels Trasplantaments de fetge i ronyó.
“En un moment de gran dolor, van obrir el cor a les raons de la solidaritat i la vida per a quatre nois. La realització d’aquesta seqüència de trasplantaments va ser possible gràcies a l’ús de les màquines de perfusió extracorpòrea d’òrgans, que permeten prolongar els temps d’isquèmia”.
El professor Spada també ha donat les gràcies a tot el personal de salut i no sanitari que va contribuir a l’èxit dels quatre procediments en només 24 hores: “Un resultat tan important per als nostres pacients i les seves famílies només pot ser el fruit d’un gran treball en equip i de dedicació personal i professional.”