En un videomissatge difós per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, Francesc demana als fidels pregàries per Ucraïna, i especialment per Terra Santa, “perquè les diferències es resolguin en el diàleg i en la negociació i no amb una muntanya de morts de cada bàndol”.

Abans de l’audiència general d’aquest dimecres, Francesc ha rebut en dues trobades separades una delegació de familiars israelians dels ostatges a Gaza i una delegació de palestins que tenen familiars a la Franja i que viuen sota els bombardejos.

Com informa el director de la sala de premsa vaticana, Matteo Bruni, aquestes trobades separades han estat “de caràcter exclusivament humanitari”, per oferir un gest de “proximitat espiritual al patiment de cadascú”.

PAPA FRANCESC

“Hem anat més enllà de les guerres, això no és fer la guerra, això és terrorisme”

El Pontífex s’ha reunit amb dotze familiars d’ostatges israelians i amb deu familiars de palestins de Gaza, cristians i musulmans. Hi eren presents el rector de Gaza, el P. Gabriel Romanelli, i un sacerdot ortodox. A totes dues delegacions, el Papa els ha expressat la seva angoixa i companyia en el dolor.

En la salutació després de l’audiència general, el Papa ha tornat a fer una crida a la pau per a “l’estimat poble d’Ucraïna, la turmentada Ucraïna, Israel i Palestina”, i ha parlat sobre les dues trobades amb palestins i israelians.

Francesc ha constatat que “ells pateixen molt i he sentit com tots pateixen”. Per això ha demanat que es pregui molt per la pau, perquè “el Senyor ens ajudi a resoldre els problemes i a no tirar endavant les passions que al final maten tothom”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!