El dissabte 18 de novembre passat, organitzat pel Secretariat de Fundacions i Associacions, es va portar a terme la V Trobada amb els representants de les Associacions i Fundacions canòniques del nostre bisbat. 

La trobada va començar a 2/4 d’11 del matí amb una exposició breu de l’objectiu diocesà d’aquest curs i la pregària inicial a càrrec del Secretari General, Mn. Joan Pere Pulido. Tot seguit, el bisbe Agustí va adreçar unes paraules de benvinguda als assistents.  

La ponència, amb el títol Protocol per la prevenció i actuació en cas d’abusos a menors i manual de bones pràctiques, va anar a càrrec de Mn. Josep Maria Domingo, vicari general de la nostra diòcesi, en la qual va anar desenvolupant el tema des de la realitat en l’àmbit de la nostra societat i de l’Església, passant després a veure els diferents punts que recull el Manual de bones pràctiques davant l’abús sexual de menors i persones vulnerables. Un cop acabada l’exposició hi va haver un torn de preguntes on es van poder plantejar qüestions i aclarir dubtes per la seva implementació a les diferents entitats. 

Després d’un descans, es va reprendre la sessió on es van donar diferents informacions del Secretariat a càrrec del director Mn. Genís Sans, D.P. Es va acabar la trobada amb una pregària final.  

Aquesta trobada ha estat una bona ocasió per fer visible la sinodalitat sobre la qual estem treballant aquest curs, a través de les diferents entitats canòniques del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, que amb les seves diverses finalitats i activitats mostren el compromís de l’Església cap a la nostra societat i reflecteixen aquest esperit vocacional dels seus membres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!