Caminar junts per evangelitzar enmig de la nostra societat. Aquest és el títol de les Orientacions pastorals que ha fet públiques la diòcesi de Terrassa i que indiquen el camí de treball que el bisbe Salvador Cristau vol implementar a la diòcesi els propers tres anys (2023-2026). 

Com ha explicat la diòcesi a través d’un comunicat, les Orientacions es distribueixen en tres grans blocs, que es troben al títol del document: Caminar junts, Evangelitzar i en la nostra societat.

Caminar junts

En aquest bloc, el bisbe Salvador destaca com a important fomentar la fraternitat, el sentit de pertinença i el coneixement entre els membres de la diòcesi, que és com una gran família. Per fer-ho cal cuidar les celebracions litúrgiques en els seus diferents elements, aprofundir en la pregària tal com el Papa ho demana per a l’any 2024 i iniciar un procés de revisió i reestructuració dels serveis i activitats parroquials en el marc de l’arxiprestat. Una fita important serà l’any 2024 en què es compliran 20 anys de vida diocesana des que el papa sant Joan Pau II erigís la diòcesi de Terrassa el 15 de juny del 2004.

Evangelitzar

Aquest apartat tracta sobre la missió de l’Església en el moment actual. Cal aconseguir un canvi de mentalitat i posar-se en actitud missionera, amb esperit i cor missioners. Per fer-ho el bisbe proposa aprofundir en la formació de preveres, diaques i laics en clau de renovació pastoral, organitzant cursos de formació i renovació, així com crear equips d’animació evangelitzadora a les parròquies i fer que les reunions tant parroquials com arxiprestals siguin dinamitzadores d’aquesta evangelització, talment com una Església en sortida.

En la nostra societat

Finalment, el tercer bloc indica l’espai i el temps en què cal incidir des de la missió evangelitzadora. En aquest sentit, Mons. Cristau subratlla la importància de l’acompanyament de les persones en els diferents àmbits de la vida, la potenciació de la pastoral familiar, la presència de cristians ben formats en el món del treball, la cultura, la vida associativa i política, les escoles, les confraries i germandats, les xarxes socials, etc. Finalment, un element no menys important és el treball amb els més necessitats enmig de la societat a través de Càritas i les altres institucions eclesials.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!