Actualment, hi ha més de 1.380 persones dormint a la intempèrie a Barcelona. Aquesta és la xifra més elevada de totes les que ha registrat Arrels Fundació, que cada any fa el recompte amb l’ajuda dels voluntaris de l’entitat. El recompte, que per primera vegada s’ha organitzat durant els mesos d’hivern (va tenir lloc la nit del 13 de desembre), mostra un clar increment de les persones que viuen al carrer, fins i tot als districtes més allunyats del centre de la ciutat, com Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu. D’altra banda, ciutat Vella i l’Eixample continuen sent els dos districtes amb més persones vivint al carrer i aglutina el 46% de totes les persones.

“Una tendència a l’alça”

Després de fer el recompte, Arrels Fundació ha emès un comunicat on mostra la seva preocupació per la tendència a l’alça en els darrers anys: “Cada vegada, detectem més persones dormint al carrer a Barcelona; ara mateix, una persona que dorm al carrer té pràcticament nul·les les possibilitats de deixar de dormir al ras perquè bona part de les alternatives que s’ofereixen són temporals i no li permeten transformar la seva situació”, ha dit Ferran Busquets, director de l’entitat.

En aquest sentit, Arrels ha posat de manifest la necessitat urgent de polítiques de prevenció i de recursos que mirin a llarg termini i ofereixin alternatives d’allotjament estable.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!