Del 13 d’abril al 13 d’octubre del 2025 la ciutat japonesa d’Osaka acull l’Exposició Universal sobre el tema Dissenyar la societat del futur per a les nostres vides. El Vaticà hi participarà gràcies a la col·laboració amb el pavelló d’Itàlia, amb un espai d’art i cultura titulat La bellesa porta esperança.

A través d’una exploració de l’art i l’estètica, explica una nota vaticana, el pavelló pretén transmetre el concepte profund que la bellesa, entesa en facetes múltiples, pot ser font d’inspiració i esperança per construir una societat futura més harmoniosa i participativa.

La bellesa sempre ha desenvolupat un paper fonamental en l’evangelització, plasmada des dels orígens del cristianisme en l’expressió artística. Al llarg dels segles, l’art ha esdevingut mitjà privilegiat a través del qual l’Església ha pogut expressar i representar la profunditat de la fe.

La via pulchritudinis ha estat el vehicle més eficaç per comunicar el cor de la fe de forma tangible a través de la pròpia bellesa.

Mitjançant exposicions, instal·lacions artístiques i perspectives úniques, el pavelló vaticà oferirà una reflexió sobre com la bellesa pot actuar com a catalitzador de l’Esperança, unint les persones en el viatge cap a un futur compartit de renovació en l’espiritualitat.

A més, el tema està relacionat amb el del Jubileu 2025 amb el lema “Pelegrins de l’Esperança”, amb el paper de pont que connecta i uneix tots dos esdeveniments.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!