El 26 de desembre, dia de Sant Esteve, la comunitat benedictina de Montserrat va celebrar la missa exequial pel monjo Pere Damià Coral Sendrós, mort al monestir durant la matinada del dia de Nadal. La missa, presidida pel pare abat Manel Gasch, va ser l’últim adeu a aquest monjo, que ha dedicat 35 anys de la seva vida a la comunitat. 

Com va explicar l’abat Manel Gasch, Pere Damià va ser “el responsable de les col·leccions de segells, monedes i postals, donant així valor a totes les monedes estrangeres que els pelegrins deixaven a Montserrat”. D’altra banda, com va dir l’abat, el monjo també havia estat en nombroses ocasions a la porteria del monestir: “Tothom el recordava per la seva amabilitat, seguia a la perfecció la regla de sant Benet que ens ensenya que en els hostes acollim Jesucrist mateix i que els hem de tractar amb humanitat.” A més de la seva tasca com a col·leccionista i a la porteria, també va col·laborar en altres seccions del monestir, com la infermeria, tot i que un dels seus grans treballs va ser la catalogació de milers d’exemplars de goigs del monestir.

La mort d’aquest monjo és la segona aquest mes de desembre a la comunitat benedictina, que el 8 de desembre ja va acomiadar el P. Pius Tragan. D’aquesta manera, el nombre de monjos actual és de 46. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!