El Sant Pare va presidir diumenge 31 de desembre passat la pregària de l’Àngelus des de la finestra del seu estudi al palau apostòlic vaticà, amb motiu de la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep.

En l’al·locució, el Papa va reflexionar sobre l’evangeli del dia, que narra la presentació de Jesús al temple de Jerusalem i va destacar l’exemple de pobresa, obediència i sorpresa de la família de Natzaret.

El Papa va recordar que la Sagrada Família, malgrat ser l’única que pot presumir de la presència de Déu en la carn, no va ser rica ni alleujada dels problemes, sinó que va viure la en la pobresa i el patiment.

Amb tot, això no li va impedir experimentar l’alegria i la pau que només Déu pot donar: “Déu, a qui sovint imaginem més enllà dels problemes, tot i que útil per eliminar-los de les nostres vides, ha vingut a habitar les nostres vides amb els seus problemes. Ens ha salvat així, habitant entre nosaltres”, va afirmar el Pontífex.

Així mateix, el Papa va convidar les famílies a imitar l’actitud de Josep i Maria, que “se sorprenien de les coses que deien de Jesús”. Segons el Papa, la capacitat de sorpresa pot ser un secret per portar-se bé en família, on es conrea la pregària, la tendresa, l’agraïment i el perdó.

PAPA FRANCESC

“És bo saber sorprendre’s del propi cònjuge, per exemple, agafant-lo de la mà i mirant-lo als ulls a la nit durant uns instants amb tendresa”

També va indicar meravellar-se del miracle de la vida, dels nens, trobant temps per jugar amb ells i per escoltar-los. I també, meravellar-se davant la saviesa i la serenor dels avis, “que fan que la vida torni a l’essencial. I finalment, meravellar-se de la pròpia història d’amor, en la qual Déu creu, fins i tot quan ens sembla que prevalen els aspectes negatius”.

La sorpresa és una emoció que es produeix quan ens trobem amb alguna cosa que ens sorprèn, ens fascina o ens meravella. La sorpresa ens ajuda a ampliar la nostra visió del món, a aprendre coses noves, a sentir gratitud i a connectar amb els altres.

Aquesta emoció també té beneficis per a la salut, com reduir l’estrès, millorar l’ànim i enfortir el sistema immunològic.

La sorpresa es pot conrear en la família, fomentant la curiositat, la creativitat i el joc.

Finalment, el Papa va encomanar a Maria, Reina de la família, totes les famílies del món, especialment les que travessen situacions de dificultat, de malaltia, de violència o de tendresa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!