L'Escola Cristiana defensa la immersió lingüística i el model educatiu català

L’escola d’iniciativa social ha reafirmat el seu compromís en la lluita contra la segregació escolar. Ho ha fet durant la Comissió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar que ha tingut lloc aquest dimecres 10 de gener. En el torn d’intervencions, l’escola d’iniciativa social ha explicat que els seus centres representen a l’actualitat un 30% del sistema educatiu i escolaritzen ja el 30% de l’alumnat amb necessitats educatives. Davant d’aquestes xifres, la Sindicatura de Greuges ha posat en valor la tasca de l’escola d’iniciativa social.

Com s’ha explicat durant la comissió, el nombre d’alumnes amb necessitats socioeconòmiques ha augmentat un 117%, una xifra molt per sobre de les expectatives del 22/23. Aquesta situació s’ha vist agreujada pel fet que tot i que la memòria econòmica del Decret es comprometia a una dotació de 83 milions d’euros per a les motxilles escolars (una dotació econòmica  que reben els centres educatius per garantir la igualtat en les condicions d’aprenentatge de l’alumnat amb necessitats socioeconòmiques desfavorides), finalment ha estat de 19,4 milions.

Per aquest motiu, s’ha fet una petició de la revisió de l’import de la motxilla escolar. El cost de la plaça en un centre concertat pot arribar als 1.500 euros, però la motxilla només en cobreix 988, i això fa que les necessitats dels alumnes no quedin del tot completes: “Si la prioritat son els alumnes vulnerables, la motxilla ha de ser suficient”, han dit des del sector.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!