L’estudi i divulgació de la Bíblia és una llavor que a casa nostra ha trobat terra fèrtil. Només cal fer un cop d’ull a totes les iniciatives que s’han fet i que es fan, així com a la corrua de grans biblistes que han posat la seva erudició al servei de la Paraula. No és per casualitat que el català fos la segona llengua romànica (després del toscà) a tenir una versió impresa de la Bíblia.
En el número de la setmana passada parlàvem del projecte titànic del Corpus Biblicum Catalanicum. En aquest ho fem de la traducció de la Bíblia Catalana Interconfessional i de la Setmana de la Bíblia, totes iniciatives auspiciades per l’Associació Bíblica de Catalunya, que el proper 28 de setembre a Tarragona celebrarà els 50 anys d’història.
La Bíblia no és un llibre per tenir-lo a la prestatgeria de casa i anar consultant de tant en tant. El text bíblic és viu i ens parla de forma significativa tant als homes del segle XXI com de tots els temps. Oriol Jara, guionista i productor de televisió, explica en el seu nou llibre La conversa amb Déu (Editorial Albada) la importància de la lectura recurrent del text bíblic.
Com cada any, els nostres mitjans, Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, formen part de l’equip promotor de la Setmana de la Bíblia, que a casa nostra arriba a la vuitena edició, enguany del 21 al 27 de gener amb el lema “Manteniu-vos ferms en la meva Paraula” (Jn 8,31). Una setmana plena d’activitats que ens recorda la importància de tenir un tracte de tu a tu amb la Bíblia.
PS. Els qui també estan d’aniversari enguany són els mitjans de comunicació de la Fundació Missatge Humà i Cristià. Catalunya Cristiana celebra 45 anys el proper 29 de setembre, i Ràdio Estel en farà 30 el 28 d’octubre.