En un nou pas significatiu en les relacions entre el Vaticà i Hanoi, el papa Francesc ha rebut una delegació del Partit Comunista del Vietnam, encapçalada per Le Hoai Trung, un diplomàtic experimentat president de la Comissió de Relacions exteriors.

Tot i que el Vaticà no ha emès un comunicat, el secretari vaticà per a les relacions amb els Estats, Mons. Paul Richard Gallagher, ha subratllat la importància d’aquesta trobada i ha expressat l’esperança que pugui aportar més beneficis a la vida de les comunicats catòliques vietnamites.

Aquest abril Mons. Gallagher viatjarà a Hanoi per preparar la visita al Vietnam del secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, a finals d’any.

Mons. Gallagher ha parlat de la invitació d’anar al Vietnam que el president Vo Van Thuong va formular oficialment en una carta enviada al Papa pocs dies abans de Nadal. “Farem les coses gradualment”, ha dit, “crec que hi haurà una visita. Però cal avançar un parell de passes abans que això sigui apropiat”.

El secretari vaticà ha assegurat que “crec que el Papa vol anar-hi i certament la comunitat catòlica realment vol que el Papa hi vagi. Seria un missatge molt bonic per a tota la regió. El Vietnam és un país important, una mena de miracle econòmic en molts aspectes”.

Al Vietnam viuen prop de 7 milions de catòlics, entorn del 6,6% d’una població de 95 milions d’habitants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!