Coincidint amb la festa de la Presentació del Senyor, el 2 de febrer, l’Església celebra la Jornada Mundial de la Vida Consagrada. Aquest any ho fa amb el lema: “Aquí em teniu, Senyor, que es faci la vostra voluntat.” 

Aquest “aquí em teniu” és una disponibilitat total a seguir la voluntat del Senyor, a respondre amb un “sí” lliure i complet a la crida. “Parleu, que el vostre servent us escolta”, deia el profeta Samuel.

Els consagrats són profetes per al nostre món d’avui, una llum enmig de l’oceà que orienta, que il·lumina, que marca el camí i esdevé un referent. Davant l’individualisme, la seva vida ens parla de comunitat i de fraternitat. Davant el culte del diner, són exemple d’austeritat i de pobresa. Davant de la primacia dels instints, testimonien la contenció i castedat. Davant del soroll més eixordador, viuen el silenci exterior i interior. Davant de l’egoisme i el mal ús de la llibertat, ens transmeten obediència, generositat i disponibilitat. Davant el materialisme més descarnat, ens recorden l’horitzó al qual hem d’aspirar: l’amor a Déu i els germans.

La vida religiosa no està exempta de dificultats ni és aliena als embats del món. Precisament, per lluitar contra els abusos de poder i de consciència, Barcelona acull el 3 de febrer el primer recés de vida consagrada Guarir ferides per recuperar l’alegria de la vocació. Un camí de reconciliació amb Déu, amb un mateix i amb la comunitat. Un espai que compta amb el suport de la Delegació per a la Vida Consagrada de Barcelona i la Unió de Religiosos de Catalunya i que vol ser lloc d’escolta per a totes aquelles persones consagrades que han vist ferida la seva vocació. 

Com ens demana el cardenal Joan Josep Omella en la seva carta dominical amb motiu de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, “donem gràcies pel do de la vida consagrada a Déu, tant per a l’Església com per al món. I no deixem de pregar pels consagrats perquè siguin sempre fidels a la crida del Senyor. Fidels perquè el Senyor és fidel”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!