Aquest dimecres 24 de gener, l’Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona ha celebrat la festa de Sant Francesc de Sales. La celebració ha començat a les 9 del matí, amb una missa que ha tingut lloc a l’església de Santa Susanna del Mercadal de Girona i que ha estat presidida per Mn. Miquel Ramió, rector de la parròquia.

L’homilia ha anat a càrrec de Mn. Josep Casellas, periodista i exdelegat diocesà de Mitjans de Comunicació. Casellas s’ha referit, especialment, a l’evangeli que s’havia proclamat i a la paràbola del sembrador, que precisament sant Francesc de Sales esmenta en la seva obra Tractat de l’amor de Déu. En relació amb la professió periodística, el rector de Santa Susanna ha assenyalat que “el bon comunicador ha d’estar mogut per la caritat, per l’amor”, posant com a exemple el sant patró, de qui ha fet un elogi de la seva fidelitat als principis: “Mai va cedir a pressions ni a propostes llamineres que li arribaven i que podien haver alimentat la seva ambició.” Finalment, ha demanat pregar perquè que els periodistes “tinguin ben assimilat l’hàbit de la caritat i treballin al servei de la veritat i el bé comú”.

Després de l’eucaristia, l’Oficina de Comunicació ha ofert un esmorzar per als professionals de la comunicació en el qual ha assistit Mn. Jordi Reixach, arxipreste de Girona i Salt, i una trentena de periodistes provinents de diferents mitjans d’àmbit local i comarcal, responsables de comunicació d’institucions, col·laboradors de l’oficina, entre d’altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!