Soc mare de família nombrosa i àvia. He dedicat la meva joventut a tirar endavant la família, però sempre he tingut inquietuds en temes de voluntariat. Ara, a la maduresa, tinc més temps lliure. Des de fa uns mesos treballo a l’Hogar de María de Castelldefels. És un projecte on, amb l’ajuda de la Mare de Déu, esperem poder ajudar moltes dones.

És una associació fundada el 2014 amb la finalitat d’atendre dones embarassades que necessiten ajut material, emocional, econòmic o espiritual basant-se en dos pilars: la maternitat i l’evangelització, encomanant-nos a la Mare de Déu.

Totes les dones ateses tenen la seva història personal impressionant. Han passat per enormes dificultats per arribar al nostre país, o bé, per tirar endavant els embarassos, moltes vegades en contra de família i amics. Són dones molt valentes.

La manca d’ajuts és evident. Sort en tenim, de l’Església i d’associacions com l’Hogar de María. Volem demanar als mitjans de comunicació que facin d’altaveu perquè es coneguin aquestes associacions i s’aconsegueixin ajuts econòmics per a les mares que pateixen aquests problemes.

Les dones que venen a l’Hogar de María se senten molt soles. La societat i els polítics, actualment, no entenen i criminalitzen una dona que es queda embarassada en situacions tan precàries. A l’Hogar de María es troben amb altres dones que passen per unes circumstàncies similars, es fan amigues, s’ajuden, no se les jutja, se senten escoltades i estimades, però lamentablement constatem que existeix la cultura del descart de la qual tant ens parla el papa Francesc.

Com deia, l’Hogar de María no té cap subvenció. Tot el que ens arriba és mitjançant donacions, voluntaris, particulars i activitats que organitzem per recollir fons. Qualsevol ajut material de puericultura, higiene i neteja és benvingut, així com les aportacions econòmiques.

Finalment, em voldria adreçar a les dones que estiguin passant per aquestes situacions per dir-los que no estan soles, que passin per l’Hogar de María més proper a casa seva i s’hi sentiran estimades i enteses. El millor encara ha d’arribar! Veniu i ho veureu!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!