“Finament hem vist un somriure als seus ulls. Són feliços perquè han sortit de l’infern. Per a ells venir a Itàlia era un somni, ara l’han aconseguit.” Així s’ha expressat, emocionat, el vicari de la Custòdia de Terra Santa, el pare Ibrahim Faltas, durant una trobada amb periodistes a Roma, juntament amb Tiziano Onesti, president de l’Hospital Pediàtric Bambino Gesù, i l’ambaixador de l’Estat de Palestina davant la Santa Seu, Issa J. Kassissieh. Va ser després que visitessin els quatre infants de Gaza acollits a l’Hospital Bambino Gesù.

Dilluns 29 de gener van arribar a l’aeroport romà de Ciampino 11 infants procedents de la Franja de Gaza malalts o ferits a causa dels bombardejos. Un cop a Itàlia, van ser repartits pels hospitals més importants:  Bambino Gesù a Roma, el Gaslini a Gènova, el Rizzoli a Bolonya i el Meyer a Florència.

Tal com ha explicat el pare Ibrahim Faltas, “treure’ls no va ser fàcil, vam haver de parlar amb les autoritats palestines, les egípcies i Israel. En teníem 100 a la llista, però només n’hem pogut portar 11, amb 13 acompanyants”.

IBRAHIM FALTAS

“Treure’ls no va ser fàcil, vam haver de parlar amb les autoritats palestines, les egípcies i Israel. En teníem 100 a la llista, però només n’hem pogut portar 11, amb 13 acompanyants”

I afegeix: “L’esperança que tenim és que ara, després de tantes víctimes —hi ha més de 26.000 persones mortes i 65.000 ferits que no poden ser atesos perquè els hospitals estan destruïts— es trobi la solució al problema, es trobi la pau. El moment és ara, i la solució és la d’establir dos estats, l’única que pot garantir que palestins i israelians puguin viure en pau.”

De la seva banda, Lucia Celesti, cap dels serveis d’acollida de l’hospital, ha explicat que dos nens “tenen patologies neurològiques, un té problemes ortopèdics i un altre, problemes hematològics”. Estaran ingressats tot el temps que sigui necessari per a la seva recuperació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!