La Universitat Abat Oliba CEU i el consolat de Polònia a Barcelona han inaugurat a Barcelona l’exposició Joan Pau II. El Papa del diàleg, que es podrà visitar durant les pròximes setmanes en el claustre d’aquesta universitat barcelonina.
L’arribada d’aquesta mostra, facilitada pel Centre de Pensament de Joan Pau II de Varsòvia, coincideix temporalment amb els deu anys de la canonització de sant Joan Pau II, que es va produir per la primavera del 2014.
En l’acte d’inauguració, hi ha intervingut la cònsol general de Polònia a Barcelona, Ilona Kałdońska. En la seva intervenció ha al·ludit al caràcter dialogant del Papa polonès. Una actitud d’obertura que va donar lloc a gestos tan rotunds com la visita a la gran sinagoga de Roma, el seu pas per la mesquita omeia de Damasc, la promoció de les Jornades d’Oració per la Pau o la trobada amb joves musulmans al Marroc.
Aquests moments de trobada, que queden reflectits en l’exposició, demostren una disposició a la trobada que el Papa afrontava des de l’absoluta “coherència” amb els seus principis i creences, ha destacat la cònsol.
Ilona Kałdońska, cònsol general de Polònia a Barcelona
“Per a ell, el diàleg no era un fi en si mateix, sinó un mitjà per a interactuar amb les persones. Pensava sempre en l’ésser humà que hi havia després del diàleg”
Kałdońska, que ha estat acompanyada pel rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, ha destacat la pluralitat de facetes que adornen la figura de Sant Joan Pau II. Va ser “líder i diplomàtic, creador d’idees, un home de cultura i diàleg que va conduir valentament ‘l’Església romana cap a l’Església universal, oberta sempre als malalts, als pobres, als joves, als ancians, als pensadors, als polítics, als artistes i als diplomàtics de tots els continents”.
En la seva intervenció, Rodríguez-Ponga, ha destacat els vincles que uneixen la UAO CEU amb Polònia. Entre ells, la pròxima celebració a Varsòvia del Congrés Internacional “Word in Education”, que impulsa el grup TRIVIUM d’aquesta universitat.