L’Església lidera el suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Esenciales, que demana una regularització extraordinària de més de 500.000 persones migrants que es troben entre nosaltres i que pateixen tota mena de vulneració de drets.

“L’Església dona suport des de l’inici a la recollida de firmes juntament amb les més de 900 entitats promotores que han treballat per a l’obtenció de 700.000 firmes”, ha exposat en declaracions a Ràdio Estel Xabier Gómez, director del Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola. Una fita altament significativa, ja que només una de cada deu ILP aconsegueix superar les 500.000 adhesions signades que exigeix la Llei Orgànica d’Iniciatives Legislatives Populars per iniciar el tràmit legislatiu al Congrés dels Diputats.

XABIER GÓMEZ

“L’Església dona suport des de l’inici a la recollida de firmes juntament amb les més de 900 entitats promotores que han treballat per a l’obtenció de 700.000 firmes”

L’Església ha estat una de les institucions presents en la presentació de la ILP, que ha tingut lloc dimarts 12 de març en una de les sales del Congrés dels Diputats. Tal com ha exposat Xabier Gómez, “donem suport a aquesta ILP per una qüestió de justícia, dignitat i reconeixement a l’aportació de les persones migrades. Som molt conscients de la vulneració de drets que pateixen, perquè conviuen amb nosaltres i perquè moltes d’elles són membres de les nostres comunitats cristianes. Tant de bo que els partits polítics i els governants escoltin el clam de les 700.000 persones que han signat i que són una mostra de la transversalitat d’aquesta iniciativa”.

Per la seva part, el nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, ha recordat que la dignitat humana ens demana “acollir, protegir, promoure i integrar” aquestes persones i que moltes són menors d’edat.

Un cop presentada la ILP a la Cambra Baixa, ara els partits hauran de fer-ne una primera valoració, però no serà fins al mes de maig quan es decidirà si segueix o no endavant. Si tira endavant, al desembre veurem si s’aprova o no aquesta iniciativa.

El treball ha estat coordinat entre la comissió promotora conformada pel Moviment autoorganitzat de persones migrants “Regularització Ja”, la Fundació per a la Ciutadania Global, REDES, la Fundació per Causa, Aliança per la Solidaritat i el partit Por Un Mundo Más Justo; a més de 14.000 persones autoconvocades arreu del territori de l’Estat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!