“L’alegria s’ha de compartir, no ens la podem quedar per a nosaltres. Això és el que venim a fer a Betel”, assenyala Mn. Carlos Bosch, delegat de Joventut de l’arquebisbat de Barcelona, en l’edició d’aquest any de Betel, celebrada dissabte 27 d’abril al Teatre La Salle Bonanova de Barcelona.
Un miler de joves van participar en aquesta quarta trobada organitzada pel Secretariat de Pastoral amb Joves de Barcelona per transmetre el missatge de Crist a les noves generacions.
En aquesta trobada anual, es convida els nois i noies a conèixer de primera mà altres joves inquiets com ells que cerquen respostes transcendents i viure l’experiència de la comunitat cristiana.
El missatge que ha inspirat Betel aquest 2024, “Creats per a la grandesa” encoratjava els joves a ser conscients que som part de la Creació de Déu i a reconèixer la seva gran bellesa tot i la quotidianitat del nostre dia a dia.
Betel’24, ha volgut ser instrument de l’Església per apropar Crist a la joventut i ser partícip del que podria esdevenir un nou capítol en la història de molts joves.
En l’edició d’enguany, la cantant, actriu i guanyadora del programa Tú sí que vales el 2011, Miriam Fernández, nascuda amb paràlisi cerebral, va oferir un testimoni de la seva vida amb la discapacitat vista amb els ulls de l’humor: “Si tu no t’acceptes, si tu no somrius… com pretens que els altres facin per tu el que no fas?”
Un altre dels testimonis va ser Enhamed, exnedador paralímpic conegut com el “Michael Phelps espanyol”, cec des dels 9 anys, que va parlar sobre l’acceptació d’un mateix amb les pròpies dificultats. Com a psicòleg esportiu i conferenciant que és, va incidir en la necessitat de la preparació psicològica abans que la física per aconseguir les fites i la relació que els dubtes i les pors tenen amb la fe.
De la seva banda, el guionista i productor d’Atresmedia Diego Blanco va centrar la seva ponència en les grans històries del cinema i com aquestes ens poden parlar de la nostra pròpia vida i de la fe: “A les pel·lícules hi ha un heroi, un mentor i quasi sempre també una parella còmica. Això ens diu que ser cristià és molt divertit!”
Els tallers d’aquest any van anar a càrrec d’altres ponents vinguts de tot l’Estat, professionals d’àmbits molt diferents amb un denominador comú: la transmissió de la fe a través de la seva feina: el pare Naim Shoshandy, sacerdot iraquià establert a Albacete; el raper Guillermo Esteban; la jove columnista del diari El Nacional, Montserrat Dameson; el periodista freelance, P. J. Armengou; el dissenyador de personatges Santi López; Abel de Jesús, professor de religió que divulga la fe a través de Youtube, o Paula Vega, community manager de la sèrie The Chosen.
L’acte va finalitzar amb una adoració eucarística presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías en un auditori amb 1.200 persones.