Ou com balla

Aquest dimecres 30 de maig s’ha beneït l’Ou com balla de la catedral de Barcelona, en un acte que ha donat el tret de sortida oficial a la festa del Corpus Christi 2024. La benedicció ha anat acompanyada del tradicional pregó, que aquest any ha pronunciat el director de Stella Maris, Ricard Rodríguez-Martos, i la processó al voltant del claustre amb el Capítol de Canonges.  Posteriorment, l’Associació de Festes de la Plaça Nova ha estrenat la nova coreografia de la “Suite per fer ballar l’Àliga de la Ciutat”, amb el so fel grup musical dels Ministrers del Sabre.

El valor social del Corpus Christi

En el seu pregó, Rodríguez-Martos ha destacat el valor social que hi ha en el Corpus Christi, la festa de la caritat, i ha aprofundit en el “vincle que hi ha entre els mariners i la catedral, que històricament ha estat el referent de molts navegants en arribar d’arreu del món i veure en el temple la seva llar”, com diu el canonge Robert Baró. En aquest sentit, com ha recordat al pregó Rodríguez-Martos, Stella Maris és l’organisme de l’Església ubicat al Port de Barcelona que vetlla pels mariners que es troben lluny dels seus llocs d’origen i pels treballadors portuaris.

Ornamentació de l’Ou com balla renovada i més natural

Pel que fa a l’ornamentació de l’Ou com balla, que sempre genera una gran expectació entre la feligresia i fins i tot els turistes, aquest any s’ha optat per una proposta renovada, que posa l’èmfasi en la natura. Es tracta d’un disseny més verd, que vol seguir la idea de l’encíclica Laudato Si’ del papa Francesc, que ja va marcar el pessebre del claustre de la catedral aquest Nadal. D’aquesta manera, s’hi poden apreciar les branques i les flors, que donen més protagonisme a l’ou.

D’altra banda, per primera vegada es poden veure també les catifes florals dins el recinte de la font de Sant Jordi, que estan fetes de planta de flor, dels colors vermell i blanc.

Una tradició estesa per tot el territori

A més de la catedral de Barcelona, l’ou ballarà en altres patis i claustres de la ciutat de Barcelona i arreu del territori català. Alguns exemples són el claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar barceloní o l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, entre d’altres. L’acte principal del Corpus però, tindrà lloc al Pla de la Seu el diumenge 2 de juny a les 18h, quan l’arquebisbe Joan Josep Omella presidirà la missa de la Solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist, que aquest any es presenta amb el lema “Jesucrist surt al carrer”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!