La pàgina web del Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral ofereix dos instruments que resumeixen els continguts del missatge del Papa per a la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, el proper 1 de setembre, i suggeriments per reflexionar espiritualment i comprometre’s en la salvaguarda del medi ambient.

Un subsidi s’anticipa a la intenció de pregària del Papa de setembre, que convida a pregar “perquè cadascú de nosaltres escolti amb el cor el crit de la terra i de les víctimes dels desastres ambientals i de la crisi climàtica, comprometent-nos en primera persona en la salvaguarda del món que habitem”.

Tot seguit, convida a adoptar cinc actituds en la vida quotidiana per contribuir a la protecció de la Casa Comuna amb gestos concrets, promovent “la solidaritat global, a la llum del fet que la biodiversitat és un bé comú global que requereix un compromís compartit” i posant l’accent “en les persones en situació de vulnerabilitat”.

També fa una crida a escoltar el dolor identificant el patiment del medi ambient i dels altres; tenir cura de la natura i de les persones que tenim al voltant nostre; mobilitzar-se per “convertir els models de consum i producció, així com els estils de vida, en una direcció més respectuosa amb la creació i el desenvolupament humà integral”.

A través d’una infografia es resumeix el cor del missatge del Papa per a aquesta jornada, on anima a “viure una fe encarnada que sap entrar en la carn sofrent i esperançada dels pobles” i a “unir forces i ajudar a repensar la qüestió del poder humà, els seus sentits i els seus límits”.

Finalment, la fitxa del Dicasteri ofereix una perspectiva de l’Any Sant: “Cap al Jubileu 20025 anem cap a una ‘vida que esdevé cant d’amor a Déu, a la humanitat, amb i per a la creació, i que troba la seva plenitud en la santedat.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!