habitatge social

“Cada cop costa més incorporar habitatges al parc que gestionem, i les famílies tenen moltes dificultats per aconseguir un habitatge digne fora de la Fundació”. Amb aquestes paraules, el director de la Fundació Habitatge Social, Sergio Rodríguez, ha alertat de la situació en què es troba l’entitat, que cada vegada té més dificultats per ajudar les famílies. 

Com ha explicat el mateix director en un comunicat, l’any 2023 la Fundació va acompanyar 476 famílies i 1.750 persones en els 461 habitatges que va gestionar, però la dificultat de fer créixer el parc d’habitatges no para d’augmentar, i això està fent que per a les famílies que recuperen l’autonomia econòmica sigui impossible tenir accés a un habitatge digne. 

Aquesta situació es pot entendre si s’analitzen les dades de la mateixa entitat, ja que des de l’any 2015, que van sortir de la Fundació 48 famílies amb plena autonomia, no s’ha tornat a arribar a la mateixa xifra. Les dades dels darrers anys es mouen al voltant de les 26 famílies, i cada vegada és més difícil que les famílies puguin sortir de l’entitat: “Això té a veure amb els preus tan alts del lloguer; les famílies necessiten poder accedir a un habitatge assequible d’entre 600-800 € i això, a l’àrea metropolitana on treballem, és del tot impossible” ha manifestat Olga González, directora d’Acció Social.

Per tal de revertir la situació i desencallar aquest “coll d’ampolla” en què Sergio Rodríguez reconeix que es troba la Fundació, s’ha demanat més responsabilitat i corresponsabilitat a les administracions i a tots els partits polítics, “perquè s’aprovi un pla d’habitatge amb la mirada a mitjà i llarg termini, un que impliqui tots els nivells: estat, Generalitat, diputacions, consells comarcals i ajuntaments”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!