Aquest dimarts 16 de juliol, les diverses diòcesis catalanes van celebrar la festa en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent del mar. Una de les poblacions on aquesta festivitat es viu amb gran devoció és el barri marítim del Serrallo, a Tarragona, on cada any s’apleguen centenars de persones per participar a la processó terrestre i marítima.

Com marca la tradició, la processó va començar des de l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, des d’on la imatge de la Mare de Déu del Carme va ser portada a espatlles per alguns membres de la Confraria de Pescadors de Tarragona fins al moll del Port de la ciutat. Allí tota la comitiva va pujar en un dels vaixells pesquers per a fer el recorregut marítim de la processó, juntament amb una desena d’embarcacions que també van acompanyar aquest recorregut tan característic.

La comitiva va estar encapçalada en tot moment per l’arquebisbe Joan Planellas, que va fer la benedicció de les aigües del mar, juntament amb el rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol, Mn. Marcus Vinicius; el consiliari de Stella Maris, P. Francis Ferruci Cayao, rcj, i el diaca adscrit a la parròquia, Mn. Josep Manuel González. Pel que fa a la representació institucional, hi van participar l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i diversos membres del consistori municipal; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta; el comandant naval de Tarragona, Juan José Ruiz Pérez, i el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà.

Finalment, ja de nou a terra, la processó va fer un petit recorregut pel Moll de Pescadors fins a arribar, novament, a l’església de Sant Pere Apòstol. Va ser llavors quan hi va haver un dels moments més emotius de la celebració. Amb els Xiquets del Serrallo aixecant dos pilars a l’accés del temple, els pescadors van portar la Mare de Déu del Carme de genolls des de la plaça del Bisbe Bonet fins a l’interior de l’església, pujant també de genolls l’escalinata d’accés al temple, mentre la multitud aplaudia i cridava visques a la Mare de Déu.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!