Com cada any en aquesta època, el papa Francesc ha visitat els nens, animadors i el personal de “Estate Ragazzi”, el Centre d’Estiu del Vaticà. Durant la seva visita, el Pontífex ha tingut un breu diàleg amb els joves, amb els quals ha parlat de la importància de la família, la pau i també del Jubileu del 2025.

La importància de la família

Durant aquest diàleg, cinc dels joves han tingut l’oportunitat de formular una pregunta a Francesc, la primera de les quals ha estat “Qui eren els teus cavallers quan eres petit?”. El Pontífex no ha dubtat a afirmar que eren “els pares”, i ha aprofitat per recordar alguns moments de la seva infància a l’Argentina, on ell i els seus germans compartien junts la taula: “Els pares ens ensenyaven coses, ens feien créixer com a persones”, ha dit, sense oblidar-se tampoc dels avis. En aquest sentit, Francesc ha remarcat als joves que és important  “parlar amb els avis, i estar al seu costat”. Cal recordar que el proper 28 de juliol serà la IV Jornada Mundial dels Avis, instituïda precisament pel Papa el quart diumenge de juliol.

El Jubileu del 2025

Una de les preguntes ha estat dedicada al Jubileu del 2025, ja que els joves han volgut saber com “es poden preparar per a la seva celebració”. El Papa, amb la naturalitat que el caracteritza, ha recordat que “Jubileu ve de la paraula joia, i joia és alegria, per tant hem de preparar-nos sempre amb alegria”.

Després de respondre a tots els joves, la trobada ha finalitzat amb una oració, després de la qual s’han llançat globus al cel fets de goma natural, entre ells un del color blanc del Papa, un acte simbòlic per fer que les seves paraules arribin al màxim de persones possible.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!