Els pobles d’Andalusia han celebrat la festa de la Mare de Déu del Carme amb cultes solemnes als convents carmelitans i a nombroses parròquies. Aquesta advocació mariana gaudeix de devoció especial en estar relacionada amb el món de la mar, com a “Estrella dels mars”, en bellíssima expressió bíblica. Rafael Alberti va escriure aquest bellíssim i conegut sonet per pregar-lo en dies de tribulació en aquest mar de la vida demanant-li que ens converteixi en dofins per sobreviure a les marees braves: “¡Oh, Virgen remadora, ya clarea / la alba luz sobre el llanto de los mares! / Contra mis casi hundidos tajamares, / arremete el mastín de la marea. Mi barca, sin timón caracolea / sobre el túmulo gris de los azares. / Deje tu pie descalzo los altares / y la mar negra, verde pronto sea. Toquen mis manos el cuadrado anzuelo / -tu Escapulario-, Virgen del Carmelo, / y hazme delfín, Señora, tú que puedes… Sobre mis hombros te llevaré a nado / a las más hondas grutas del pescado, / donde nunca jamás llegan las redes.”

Juan Ramón Jiménez invoca les mans i els ulls de la Mare de Déu del Carme. Les primeres per als rems i els segons per espantar tempestes: “¡Granados en cielo azul! / ¡Calle de los marineros! ¡Qué verdes están tus árboles! ¡Qué alegre tienes el cielo!

I José María Pemán ens ha deixat un poema on descriu una situació que podríem traslladar al nostre temps: “Yo la vi que estaba triste / la Señora en el altar. / Su rostro llenaba el lirio / de una palidez mortal!” Setmana gran entorn de les imatges de la Mare de Déu del Carme. Maria, en aquesta advocació, ens acull, ens abraça, ens protegeix amb tendresa immensa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!