L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

En un comunicat fet públic a través de la xarxa X, els bisbes francesos han volgut tenir presents “els cristians de tots els continents que s’han vist ferits per l’excés i la provocació de determinades escenes. Esperem que comprenguin que la celebració olímpica va molt més enllà dels prejudicis ideològics d’alguns artistes”.

Amb tot, segons han volgut destacar els bisbes, la cerimònia “ha ofert arreu del món moments meravellosos de bellesa i alegria, rics en emoció i universalment aclamats”. I han recordat l’èxit que va tenir la missa d’obertura de la treva olímpica, que va comptar fa una setmana amb la participació de nombroses personalitats religioses, polítiques i esportives”.

Comunicat dels bisbes francesos publicat a la xarxa social X.

El bisbe nord-americà Robert Barron també ha etiquetat com a “burla grossa” l’escena viscuda en la cerimònia d’obertura dels Jocs. En un vídeo d’aproximadament dos minuts publicat a X ha manifestat la seva indignació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!