Aquesta setmana la Fundació Pere Tarrés arrenca a les seves cases de colònies el programa vacacional “Marxem en família”. Es tracta d’una experiència de vacances diferent, familiar i de proximitat, que té lloc en cases de colònies i que es basa en els principis del lleure educatiu.

Aquest estiu, unes 3.000 persones i 900 famílies participaran en l’experiència en vuit de les cases de colònies de la Fundació arreu del territori català.

La Fundació Pere Tarrés va crear fa anys aquest programa amb la premissa que anar de colònies és una experiència única i educativa per als infants, adolescents i joves, però també ho pot ser per als seus familiars

Durant una setmana, les famílies que hi participen faran excursions als entorns naturals i turístics de la zona i podran participar en gimcanes i jocs basats en el lleure amb altres famílies.

Al llarg de l’estada, també es programen activitats en funció de la zona on està ubicada la casa, com ara contemplar les estrelles o fer esports aquàtics.

Totes aquestes activitats estan dinamitzades per monitors i monitores especialitzats amb l’objectiu que els participants visquin experiències amb sentit i adquireixin nous coneixements i valors en un ambient lúdic i familiar.

Més enllà de ser unes vacances divertides, també són educatives i dirigides a la descoberta de l’entorn i de les riqueses dels paratges naturals que envolten les vuit cases i albergs que la Fundació Pere Tarrés ha habilitat per a aquest programa vocacional a Llívia (Cerdanya), Calafell (Baix Penedès), Cases d’Alcanar (Montsià), Avinyó (Bages), La Pobla de Lillet (Berguedà), Salardú (Vall d’Aran), Rialp (Pallars Sobirà) i Cantonigròs (Osona).

Un altre aspecte atractiu de la proposta és que durant les vacances es conviu amb altres famílies dins les cases de colònies.

ALBERT RIU, director del Servei de Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés

“El que valoren més les famílies és el bon ambient i la convivència. És un programa de vacances amb una mirada educativa i amb l’eix posat en l’infant que ofereix una nova proposta per viure les vacances de manera diferent”

Els participants en la proposta la valoren també molt positivament. La Sandra és el segon any que hi participa i remarca les bones relacions que s’estableixen entre les famílies: “És una experiència familiar, on tothom ve predisposat a passar-s’ho bé i amb ganes de relacionar-se amb persones que no coneixes. Per als nens és fantàstic, s’obren i augmenten el ventall.”

Per a la Fàtima, el programa suposa “gaudir l’estiu d’una manera diferent”. La família de Fàtima és el 6è any que participa en el programa en diferents cases de colònies i albergs. Els dos fills, l’Oriol i l’Ivan, destaquen les activitats dirigides pels monitors i monitores, les excursions per la zona i els jocs de nit. “Sempre acabaràs fent un amic o altre, i seran amistats que et queden. És una experiència molt bonica, molt divertida i única. La recomanaria a tothom”, expliquen.

El programa “Marxem en família” no para de créixer i any rere any han anat augmentant el nombre de participants. De fet, des de la pandèmia, han crescut d’un 15% aproximadament el nombre de participants en aquesta proposta.

La Fundació Pere Tarrés té una trajectòria de més de 60 anys en la gestió de cases de colònies i albergs i en activitats de vacances per a infants, adolescents i joves. Cada estiu, els casals, colònies i activitats de lleure organitzades a l’entorn de la Fundació Pere Tarrés apleguen més de 35.000 persones.

Paral·lelament, durant el curs escolar, més de 20.000 infants i joves participen en les colònies escolars i d’educació ambiental que es promouen a les cases de colònies de l’entitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!