Nota de l'escola cristiana davant del contenciós per raons lingüístiques

L’escola d’iniciativa social ha demanat al nou Govern de la Generalitat de Catalunya un increment de 310 milions per compensar la situació d’infrafinançament que viuen aquests centres educatius. Així ho ha fet saber la institució a través d’un comunicat, on explica que d’aquests 310 milions, “86,5 corresponen als ajuts per a l’alumnat vulnerable, 96,8 a la plantilla docent i 127,4 a despeses de funcionament”. 

El principal objectiu, com diuen al document, és “fer efectiva la gratuïtat dels centres que formen part del Servei d’Educació de Catalunya (SEC), d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i el Pacte Contra la Segregació Escolar a Catalunya”. Cal recordar que a data d’avui, les famílies de l’escola concertada encara han d’assumir part de les despeses d’escolarització, fet que no passa en els centres públics.


Mòdul de despeses de funcionament 

Pel que fa al mòdul de despeses de funcionament que reben els centres d’iniciativa social, en aquest mateix comunicat l’escola d’iniciativa social ha explicat que actualment hi ha un infrafinançament de 127,4 milions, atès que l’import de la despesa és de 255,7 milions i la Generalitat n’aporta 128,3. Tot i que el curs passat hi va haver un increment del 40% en aquest mòdul, fa falta un 190,20% d’increment per cobrir el cost d’una plaça a l’ESO i un 204,80% a infantil i primària, segons el mòdul de l’informe del Síndic actualitzat a l’IPC.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!