El dilluns 19 d’agost a la tarda, milers de persones van sortir als carrers de la Part Alta de Tarragona per participar en la típica processó en honor a sant Magí, copatró de la ciutat. La processó, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, va finalitzar amb l’entrada de la imatge del sant a l’ermita del Portal del Carro, i va culminar d’aquesta manera les celebracions que han tingut lloc durant aquests dies a la capital tarragonina. 

Ja des de primera hora del matí de dilluns, els preveres de la ciutat havien celebrat fins a sis eucaristies, totes amb la petita capella i el carreró que hi dona accés plens de gent. Així cada hora fins a les 11.00 h, quan va tenir lloc la missa solemne que va presidir el mateix Joan Planellas i que van concelebrar Mn. Joan Àguila, vicari general de l’arxidiòcesi, i Mn. Joan Magí, capellà de l’ermita. Com han explicat des de l’arquebisbat, l’ofici va comptar amb la participació d’una representació dels membres de la corporació municipal així com de la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona, del pubillatge de la ciutat i d’altres entitats locals, a més d’un gran nombre de fidels.

Sant Magí, un exemple que encara és viu 

Durant l’homilia de la missa solemne en el dia central de la festa major de sant Magí, l’arquebisbe Joan Planellas va recordar la importància que continua tenint el copatró de la ciutat, un ermità que com va dir, “va contribuir a escampar el missatge cristià, un missatge que encara és viu i és vàlid per la nostra ciutat i la nostra Església diocesana”. És per aquest motiu que Planellas va demanar als presents “buscar allò d’espiritual que hi ha a les vostres vides, trobar la presència de Déu en la natura, en els camps de conreu, en la mar, o en els nostres carrers, en les nostres persones properes”.

Finalment, l’arquebisbe va recordar que “com sant Magí, hi ha moltíssims exemples de persones santes que han donat la vida per l’Evangeli, per Crist, sense renunciar a la seva fe”. Des d’aquests exemples, va convidar a “maldar cada dia per dur aquest testimoniatge, com el de Magí, a les nostres vides, obrint les portes i anant cap a cercar les necessitats del món i, en aquest cas, de la nostra ciutat de Tarragona”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!