Benvolguts germans i germanes,

M’adreço a vosaltres amb humilitat i confiança en un moment que clama per la solidaritat i l’acció conjunta de tots nosaltres com a Església.

Ucraïna travessa una de les situacions més difícils i doloroses de la seva història recent. El conflicte que assola aquesta nació germana ha causat un sofriment incalculable, i l’amenaça d’un hivern molt dur, a causa dels atacs continus a les seves infraestructures, tan sols augmenta la desesperació del seu poble.

És en aquest context que em permeto d’apel·lar als vostres cors, al vostre sentit de responsabilitat cristiana i a la força de la comunió en la fe. Ens trobem davant d’una necessitat urgent, i crec fermament que, si ens mobilitzem plegats, podem oferir una ajuda significativa i concreta que és essencial per salvar vides i consolar enmig de tant patiment.

L’ajuda humanitària ha disminuït considerablement i avui són poques les entitats que continuen ajudant, en un moment en què l’ajuda és més urgent que al començament, el febrer del 2022.

Avui faig un SOS URGENT després de parlar amb aquells amb els quals obrim els corredors humanitaris a Ucraïna. Ens cal la provisió de tres recursos essencials en aquests moments:

Vehicles tipus pick-up, indispensables per rescatar vides enmig de la devastació, especialment en zones de difícil accés.

Generadors elèctrics, crucials per proporcionar energia en un país on els atacs han deixat moltes persones sense llum ni calefacció, posant en risc la vida de milers de persones, especialment durant els mesos d’hivern que s’acosten i que sabem que seran molt durs. El fred ha matat milers de persones des de l’inici de la guerra.

Carregadors de telèfons mòbils, eines senzilles però vitals per mantenir la comunicació, coordinar l’ajuda i assegurar que les persones puguin estar en contacte amb els seus éssers estimats i serveis d’emergència.

Nosaltres podem ser canals d’aquesta ajuda tan necessària. Ja he fet amb la Fundació del Convent de Santa Clara 27 viatges i em comprometo, juntament amb el meu equip de voluntaris, a coordinar l’entrega personal d’aquestes donacions, i assegurar que arribin directament als qui més ho necessiten. D’aquesta manera, com a comunitat cristiana, estarem presents i participarem activament en l’alleujament del sofriment del poble ucraïnès, un poble que està vivint el seu propi martiri.

Us prego que considereu aquesta proposta i que, des de les vostres diòcesis i comunitats, puguem unir esforços per recollir i enviar aquests recursos vitals.

La història de la nostra Església ha estat sempre una història de compassió, d’acció i d’amor en els moments més foscos. Aquesta és una oportunitat més para demostrar que continuem sent fidels a aquests principis.

Amb la confiança en la intercessió de la Santíssima Mare de Déu i en la força de la nostra fe, resto a l’espera de les vostres respostes i em poso a la vostra disposició per coordinar qualsevol aspecte logístic que calgui.

Hi incloc un link amb la memòria de la nostra feina realitzada a Ucraïna des de l’inici de la guerra, memòria que vaig lliurar al Sant Pare fa deu dies:

Que Déu us beneeixi i guiï en aquest propòsit comú.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!