Manel Gasch

Dins del marc del Capítol Provincial de la Congregació Sublacensis-Casinensis de l’Orde de Sant Benet, que s’està celebrant a Montserrat des del 26 d’agost passat, el P. abat Manel Gasch ha estat l’escollit per ser el nou visitador de la Província Hispànica d’aquesta congregació. L’elecció, com ha explicat l’abadia de Montserrat a la seva pàgina web, es fa per a un període de vuit anys, que podran ser renovables.

Tan bon punt s’ha conegut la notícia, el mateix P. abat Manel Gasch ha volgut agrair la confiança dels membres del Capítol Provincial, als quals ha recordat que “treballaré amb constància per ajudar els monestirs de la nostra Província així com per promoure aquest tresor tan gran de la nostra Església que és la vida monàstica benedictina”.

La figura del visitador

El visitador és el càrrec superior que se situa al capdavant d’una província de les que integren la Congregació Sublacensis-Casinensis de l’Orde de Sant Benet. La seva funció és la de vetllar pels monestirs que integren la Província, fomentar-ne la unió fraterna i l’ajuda mútua. D’entre les seves obligacions en destaca la de passar la visita canònica cada quatre anys als monestirs que formen part de la Província.

El divendres 30 d’agost, Montserrat acollirà també el XXI Capítol General de la congregació, en la que serà la primera celebració d’aquest tipus que té lloc a fora de Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!