El proprefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, el cardenal Luis Antonio Tagle, considera “significatiu” que el papa Francesc visiti Indonèsia i Timor Oriental al mateix viatge, després d’una “història de lluita” entre tots dos països.

“És una pau fràgil, però que, gràcies a tots dos, sembla duradora. A Timor, la relació entre l’Església local i el govern és molt bona”, afirma el cardenal en una entrevista publicada al portal Vatican News.

Segons el purpurat filipí, l’Església catòlica “va ser un dels punts de referència per a la població durant la guerra d’independència” de Timor Oriental.

Francesc començarà el dilluns vinent 2 de setembre el viatge més llarg del seu pontificat: Jakarta (Indonèsia), del 3 al 6; Port Moresby i Vanimo (Papua Nova Guinea), del 6 al 9; Dili (Timor Oriental), del 9 a l’11, i Singapur, de l’11 al 13.

La primera parada del viatge és Indonèsia, el país amb la major població musulmana del món, amb aproximadament 260 milions. Indonèsia és un país amb una enorme diversitat cultural, lingüística, econòmica i social. Com ha desitjat el cardenal, “espero que la visita del Papa doni un impuls nou a la fraternitat entre seguidors de diferents religions”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!