La basílica de Santa Maria del Pi, a Barcelona, acollirà, des del 5 de setembre fins al desembre, l’exposició The Mystery Man: l’home del Llençol Sant, una representació hiperrealista a mida real del cos de Crist. La mostra està estructurada en cinc àmbits: “La història de Jesús”, “Precedents i estudis forenses”, “Videomapping”, “Sala immersiva” i “The Mystery Man”. L’objectiu dels organitzadors és intentar donar resposta a un dels enigmes més grans de la història: qui era l’home del Llençol Sant?

L’empresa ArtiSplendore ha estat l’artífex d’aquest recorregut històric, científic i artístic sobre la passió de Jesús de Natzaret que es presenta ara a Barcelona. L’escultura, obra de l’artista Álvaro Blanco, materialitza els estudis que ha dut a terme l’equip d’aquesta exposició durant més de quinze anys. Segons Blanco, “al llarg dels segles, diferents cultures i artistes han assenyalat una sèrie de trets obtinguts del Llençol Sant. Detalls que avui sabem que són més que artístics. Són trets forenses que van afectar la definició del rostre pel qual avui tots identifiquem Jesús de Natzaret”. El Llençol Sant es venera actualment a la catedral de Torí (Itàlia).

Els organitzadors constaten que “ens trobem amb el reflex de la mort de Crist com mai abans no s’havia vist. Ja no hi ha un moviment artístic. Només la recreació pragmàtica de la mort. En aquest punt, l’espectador entén que es troba davant d’una obra emocional”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!