La intenció de pregària de Francesc per al Vídeo del Papa de setembre és pel clam de la terra, “que té febre i es troba malament, com qualsevol malalt”. És una forta crida a “fer front a les crisis ambientals causades per l’home” i s’emmarca en el Temps de la Creació, on l’Església reflexiona sobre la cura de la Casa Comuna.

Al videomissatge, que la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha fet amb el suport del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el Pontífex es pregunta si “escoltem” el dolor de la terra, el dolor dels “milions de víctimes de les catàstrofes ambientals” i demana a la humanitat “respostes no només ecològiques, sinó també socials, econòmiques i polítiques”.

PAPA FRANCESC

“Els que més pateixen les conseqüències d’aquestes catàstrofes són els pobres, els que es veuen forçats a deixar casa seva per inundacions, onades de calor o sequeres”

“La lluita contra la pobresa” i “la protecció de la natura” són, per a Francesc, camins paral·lels que s’han de recórrer de la mateixa manera, “canviant els nostres hàbits personals i els de la nostra comunitat”.

Aquestes reflexions estan en línia amb el missatge del Papa per a la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació d’enguany (1 de setembre) amb el lema “Espera i actua amb la Creació”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!