Tortosa

Aquest dissabte, 31 d’agost, Tortosa ha viscut la jornada central de les festes de la Mare de Déu de la Cinta, la patrona de la ciutat. Com és tradició, un dels moments més importants ha estat la processó solemne pels carrers, presidida pel bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, acompanyat de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, la Lira Ampostina i el seguici festiu. La processó ha finalitzat a la catedral, on els presents han cantat l’Himne de la Cinta i han pogut gaudir dels focs artificials. 

El diumenge ha tingut lloc la missa estacional, presidida també pel bisbe Gordo, que ha donat el tret de sortida a un gran nombre d’actes tradicionals i religiosos, com el Ball de l’Àguila de Tortosa o les interpretacions del pasdoble. Totes aquestes celebracions han tingut una gran participació del poble, que ha sortit al carrer per veure els elements festius de Tortosa i d’altres poblacions del territori. 

Aquest dilluns 2 de setembre serà l’últim dia de les festes, que finalitzaran a les 21.30 hores amb el tradicional concert al Parc i el castell de focs d’artifici. Prèviament, durant el matí té lloc la nedada popular al riu Ebre i la Regata de la Senyera de Tortosa, una competició entre els barris i pobles de la ciutat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!