En la primera escala del seu viatge, Indonèsia, tan bon punt ha aterrat, el Papa ha anat a la nunciatura apostòlica on s’ha trobat amb un grup format per 40 homes, dones, ancians i nens assistits i acompanyats per les germanes dominiques, el Servei Jesuïta a Refugiats i la Comunitat de Sant’Egidio.

Sant’Egidio ha explicat a Ràdio Vaticana que entre les persones que s’han reunit amb el Papa hi ha “els pobres que viuen als carrers, recullen escombraries i les reciclen. Són famílies senceres sense llar i viuen als abocadors”.

A la trobada hi havia, acompanyats per la Comunitat de Sant’Egidio, refugiats de Somàlia i una família de refugiats de Sri Lanka que havia fugit de la persecució contra els tàmils. “Viuen als llimbs en un país que no els rebutja, però que no té la legislació ni els mitjans adequats per donar-los assistència”, expliquen des de Sant’Egidio.

Francesc ha dedicat un moment ple de tendresa per als nens presents: tant els orfes recollits a pobles i suburbis urbans alimentats i educats per les dominiques, com els nens de les Escoles de la Pau que apleguen més de 3.000 infants.

Aquests últims han donat al Papa el dibuix “Del món que m’agradaria”, la imatge d’un globus terraqüi sostingut per dos braços formats per totes les banderes, unides i juntes en senyal de fraternitat.

Finalment, el Papa ha parlat en privat amb una dona afganesa i ha impartit la benedicció a tots els presents, expressant la seva felicitat per haver començat el viatge més llarg del seu pontificat amb aquesta trobada.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!