Aquest dimarts 3 de setembre, ha tingut lloc a la capella de l’arquebisbat de Tarragona l’acte de presa de possessió dels nous rectors i vicaris de les parròquies, que l’arxidiòcesi va anunciar el 30 d’agost passat. Un dels nomenaments més destacats d’aquesta celebració, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, ha estat el de Santiago Soro com a nou vicari general de l’arquebisbat. 

Soro substitueix d’aquesta manera Joan Àguila, que passa a ser provicari general per a la Pastoral. Nascut l’any 1949 a Martorell, Soro és actualment el rector de les parròquies de Salou i Vila-seca, i forma part del Col·legi de Consultors, a més de ser consiliari de la Delegació diocesana per a la Pastoral Social. Com ha explicat el mateix arquebisbat, prèviament Soro havia estat director de Càritas Diocesana de Tarragona, delegat diocesà de Pastoral Social, i vicari episcopal del Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Urgell-Garrigues. 

Últims nomenaments de l’arquebisbat de Tarragona

En la mateixa celebració d’aquest dimarts, també han jurat nous càrrecs altres rectors i vicaris, com és el cas de mossèn Joan Anton Cedó, rector d’Alcover, que a partir d’ara serà el nou vicari episcopal de les persones, o Robert Otaba Mumbal, que ha pres possessió com a nou rector de la parròquia de Sant Magí de Rocamora. 

D’aquesta manera, el Consell Episcopal de Tarragona està format ara per Joan Anton Cedó, Maria del Mar Cugat, secretària general i cancellera de l’arquebisbat, Ignasi Durany, vicari episcopal per a la Caritat i president del Tribunal Metropolità de Tarragona, Joan Àguila Chavero, provicari general per a la Pastoral, i Santiago Soro, el nou vicari general. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!