Durant la tempesta del dimarts 3 de setembre al Baix Camp, un llamp va caure de ple a l’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada entre els municipis d’Alforja i Riudecols. La descàrrega elèctrica es va produir en un moment en el qual hi havia un grup de persones a l’ermita, entre elles els ermitans i el president de l’Associació Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, Cassimiro Rodriguez, que ha explicat a Catalunya Cristiana que per sort tothom n’ha sortit il·lès: “Hauria pogut ser molt pitjor, però per sort l’impacte es va produir a l’altra banda de la coberta on ens trobàvem”. 

No obstant això, els danys materials causats pel llamp han deixat malmesa una part de la teulada, així com diferents aparells interns de l’ermita, entre ells el sistema fotovoltaic, que ha fet que aquests dies l’ermita hagi de funcionar amb l’ajuda d’un generador elèctric. Durant la propera setmana, el mateix Cassimiro i els tècnics avaularan quin serà el cost de la reparació de tots els desperfectes, que el president té clar que tindran un cost molt elevat: “Encara no en tenim una valoració global, però calculem que aproximadament la reconstrucció tindrà un cost de 5.000 euros, tot i que podrien ser més”. 

L’ermita, propietat de l’arquebisbat de Tarragona, es conserva gràcies a les aportacions dels feligresos, i compta amb un restaurant amb capacitat per a 80 comensals i amb un servei d’hostatgeria, on els pelegrins poden gaudir d’un entorn de pau i espiritualitat que convida a la pregària i la reflexió. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!