Les Missioneres Croades de l’Església hem començat a viure el 16 de juny del 2024 l’any de la celebració del centenari de la nostra congregació, fundada per santa Nazària Ignàsia un 16 de juny del 1925. Va ser a Oruro, Bolívia, on naixia l’obra de Déu en un poble petit i humil. Nostre Senyor Jesucrist ens continua parlant per mitjà de signes. Ell mateix va néixer en un petit poble, Betlem, i el lloc, “un estable”. Per a santa Nazària això va ser clar, ella sabia que el Déu que coneixia no es podria manifestar en el poder, ni en les riqueses. Així que no va pensar en res del que li suposaria, va confiar en Ell i ho va donar tot.

En fer memòria agraïda d’aquests cent anys, agraïm a totes les nostres germanes que, a exemple de santa Nazària, van servir el Senyor en els més pobres i un exemple concret d’aquest servei el trobem a Barcelona. Arribem al barri del Besòs l’any 1963. S’hi explica que aquest barri, en aquesta època, va acollir molts immigrants i les germanes d’aquest moment, veient les necessitats del barri i de les persones que arribaven, van promoure la formació laboral per als joves i van obrir l’Escola Santa Maria dels Apòstols. En un principi s’impartien les classes en uns barracons, però a poc a poc es va anar construint un edifici més adequat.

Nosaltres, des del nostre carisma missioner, som comunitat al servei de la missió i durant els 61 anys que portem en el barri s’ha pogut donar resposta a les necessitats urgents de les persones en els següents àmbits:

Àmbit de l’educació. S’intenta donar una formació integral als nostres estudiants.

Àmbit social. Tenim la borsa de treball per a immigrants i el repartiment d’aliments a famílies desfavorides.

Àmbit pastoral. A la parròquia de Sant Paulí de Nola, algunes germanes es dediquen a la formació de catequesi per a infants, acompanyament a joves, celebracions de la paraula, etc. En la pastoral del col·legi, es preparen els temps litúrgics i es convida diverses classes a participar en algunes activitats que, com a germanes, organitzem.

Santa Nazària ens va deixar escrit a les nostres Constitucions (art. 6) que “com que l’Institut és essencialment missioner no se’l pot subjectar ni acotar en un sol camp d’acció”. Aquest tarannà missioner ens mou a continuar sembrant per tots els mitjans possibles el missatge de Déu, que és el seu amor per a tots.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!