La missa pontifical va ser inclosa al programa de festes de la Mercè per error. Així ho va explicar el dissabte 14 de setembre passat la periodista Mireia Rourera de El Punt Avui, que va publicar la notícia on assegurava que la presència de la celebració religiosa en el programa era deguda a un “error tècnic”. 

Tal com avançava Catalunya Cristiana el dia anterior, la missa de Festa Major havia tornat al programa després de nou anys, amb el nom de “missa concelebrada”. No obstant això, menys de 24 hores després, la notícia, que ja s’havia publicat en diversos mitjans de comunicació i difós a les xarxes, era rectificada pel mateix Ajuntament de Barcelona, al·legant aquest fet a un “error tècnic”. Com es pot llegir al mateix article d’El Punt Avui, les fonts municipals van recordar que la voluntat de l’alcalde Jaume Collboni és que “les celebracions litúrgiques no apareguin al programa oficial de les festes d’acord amb la vocació popular i laica d’aquestes”. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona denega un any més la petició de totes les entitats i comunitats religioses que durant aquests anys han demanat que la missa torni a aparèixer al programa oficial. 

Tot i que la missa desaparegui del programa, la celebració es farà un any més, a les 10.30h, a la basílica de la Mercè. A l’eucaristia s’espera que hi torni a assistir l’alcalde de Barcelona, que l’any passat va recuperar aquesta tradició després del mandat d’Ada Colau

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!