Aquest dilluns ha quedat constituïda la Taula de Diàleg Interconfessional d’Espanya, nascuda de la iniciativa d’un grup de representants de diferents confessions cristianes presents en l’àmbit nacional arran de la celebració conjunt del Dia de la Fraternitat el 16 de febrer del 2022.
Des de llavors s’han mantingut contactes i reunions per impulsar la continuïtat i formalització del diàleg desenvolupat.
El decurs d’aquest procés han estat involucrades l’Església catòlica, a través de la Subcomissió per a les Relacions Interconfessionals i Diàleg Interreligiós de la Conferència Episcopal Espanyola, la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya, la metròpolis d’Espanya i Portugal del patriarcat ecumènic de Constantinoble, el bisbat ortodox romanès d’Espanya i Portugal, el bisbat ortodox rus del patriarcat de Moscou, l’Església evangèlica espanyola, l’Església reformada episcopal (Comunió anglicana), l’Església d’Anglaterra (diòcesi d’Europa), la Comunitat evangèlica de parla alemanya de Madrid, l’Església apostòlica armènia i l’Església siroortodoxa.
Mitjançant els contactes i trobades mantingudes, s’ha consensuat el document Taula de Diàleg Interconfessional d’Espanya. Normes de funcionament, on es defineixen els objectius d’aquest nou instrument de diàleg i col·laboració entre les confessions cristianes a Espanya i on es regula quins en seran els membres, organització, etc.
Aquesta Taula de Diàleg Interconfessional sorgeix amb la finalitat de promoure el diàleg i la col·laboració per al bé comú entre les confessions cristianes presents a Espanya; vetllar i treballar perquè es garanteixi l’exercici adequat del dret a la llibertat religiosa, i aportar valors fonamentals a la societat, posant en relleu la capacitat de la fe cristiana per construir ponts.
Els objectius s’assoliran a través del diàleg respectuós, sincer i constructiu; la promoció del coneixement recíproc i/o intercanvi de recursos, i la cooperació conjunta en àrees d’interès comú i iniciatives o projectes que permetin els seus membres donar un testimoni de servei a la societat.