La propera Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) tindrà lloc a Seül, capital de Corea del Sud, el 2027 i ja es coneix el logotip i el tema per a aquesta cita. S’han fet públics en una roda de premsa on ha participat el prefecte del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, el cardenal Kevin J. Farrell; l’arquebisbe de Seül i president del Comitè Organitzador Local de Seül 2027, Mons. Peter Soon-Taick Chung, i el bisbe auxiliar de Seül i coordinador general de la JMJ 2027, Mons. Paul Kyung Sang Lee.

“Tingueu confiança: jo he vençut el món!” (Jn 16,33) és el tema triat per Francesc, mentre que el logo representa una creu vermella i blava. Aquests colors simbolitzen la victòria triomfal de Crist sobre el món. Inspirat en l’art tradicional coreà, el disseny general fa servir les tècniques de pinzellades úniques de la pintura coreana i incorpora subtilment els caràcters hangul que representen Seül.

A més, el vermell a un costat de la creu simbolitza la sang dels màrtirs, harmonitzant amb el tema del coratge. El blau representa la vitalitat dels joves i simbolitza la crida de Déu. Junts, aquests colors reprenen el motiu taegeuk de la bandera coreana. El groc que brilla rere la creu representa Crist, que és la “Llum del món” i llueix sobre l’Església com el sol que neix a l’Orient i la guia cap a la unitat.

Segons l’arquebisbe de Seül, “la peregrinació cap a la JMJ 2027 serà més que una simple trobada. Serà un viatge significatiu en el qual els joves, units a Jesucrist, reflexionaran i discutiran sobre els desafiaments moderns i les injustícies a les quals s’han d’enfrontar”.

També ha explicat que serà una gran celebració que permetrà endinsar-se en la cultura dels joves coreans i aquests tindran l’oportunitat de comprometre’s i compartir les seves preocupacions i passions.

El bisbe Paul Kyung Sang Lee ha destacat que aquesta JMJ tindrà lloc en un context únic, diferent a les edicions anteriors, “caracteritzat per la coexistència harmoniosa de diferents tradicions religioses. En aquest context, l’Església catòlica coreana ha encarnat amb constància les virtuts cristianes del perdó i de la compassió”.

En aquest sentit, ha apuntat que una realitat de “nació dividida”, l’Església “ha treballat per resoldre els conflictes inherents a aquesta divisió, cercant la pau i la unitat per al poble coreà”.

“El sorgiment de la K-Catholic i de la K-Faiht”, ha afegit, “entre els nostres joves és un testimoni d’aquests esforços. Els nostres joves i els nostres creients estan oberts al diàleg interreligiós i aspiren a una coexistència harmoniosa i pacífica”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!