çDel 22 al 24 de setembre, la Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat a París la Trobada internacional de Pregària per la Pau, que organitza cada any seguint l’estela de Joan Pau II, que va començar aquesta iniciativa l’any 1986. Després de la trobada, que ha comptat amb la participació de grans líders de les religions i representants del món de la cultura i de les institucions, com per exemple el president Emmanuel Macron, o l’arquebisbe de Canterbury Justin Welby, entre d’altres, el papa Francesc ha adreçat un missatge a tots els presents, i ha agraït a la Comunitat de Sant’Egidio que mantingui viu “l’Esperit d’Assís”. 

Com ha dit el Pontífex, “l’Esperit d’Assís és una benedicció pel món d’avui, on malauradament hi ha massa guerres i violència”. El Papa ha recordat la importància de treballar perquè aquest esperit empenyi més fortament, “les veles del diàleg i l’amistat entre els pobles”. Davant els milers de persones que han participat en aquesta trobada internacional per la pau, Francesc ha aprofitat també per remarcar “la necessitat de resar per la pau”, ja que com ha dit, “hem d’aturar les guerres mentre hi siguem a temps”. 

“Les religions no inciten mai a la guerra”

En el seu missatge, el Papa també ha fet referència a les religions, que en el passat “han estat utilitzades per alimentar conflictes i guerres”. Aquest perill, que com ha dit és encara vigent avui dia, s’ha d’erradicar precisament seguint l’Esperit d’Assís, amb el qual van ser concebudes aquestes jornades de pregària la pau. Per fer-ho, Francesc ha demanat que “les religions no es converteixin en un instrument per alimentar nacionalismes, etnicismes ni populismes”, i que d’altra banda, puguin “fomentar visions de pau, com s’ha demostrat aquests dies a la capital francesa, on homes i dones de diferents cultures i confessions s’han unit a la Trobada internacional de Pregària per la Pau per experimentar la força i la bellesa de la fraternitat universal”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!