Des del 22 de setembre passat, tots els caps de setmana i festius, els visitants que entrin a Sant Climent de Taüll tindran l’oportunitat de gaudir d’un nou màping, que porta el nom de Lux Mundi. Es tracta d’una experiència audiovisual, que reinterpreta les pintures de l’església romànica i les projecta a l’absis.

Aquest nou màping, que s’inspira en els frescos originals de l’absis que es poden veure al MNAC, està pensat per “connectar l’herència cultural i la tecnologia digital”, i és obra de quatre estudis multimèdia catalans, comissariats per Antònia Folguera: Alba G. Corral, Masso, Desilence i Hamill Industries.

Aquesta iniciativa és una de les propostes del Departament de Cultura Digital i de Patrimoni Cultural de la Generalitat, que com ha explicat els darrers mesos, vol “innovar de manera transversal en tots els sectors culturals aprofitant el talent creatiu digital del nostre país”.

Les entrades per visitar Sant Climent de Taüll i aquest nou màping, emmarcat en la celebració de l’Any Taüll, es poden comprar a la web del Consorci de la Vall de Boí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!