“Donar gràcies a Déu” és el sentiment més generalitzat i expressat en el dia d’avui, per gairebé un centenar de membres de l’Associació Bíblica de Catalunya (ABC) que aquest matí s’han reunit a la “Casa pairal de Tarragona”, com ha dit la vicepresidenta de l’entitat, Maria de l’Esperança Amill, per festejar el 50è aniversari de la seva fundació.

Això és perquè a Tarragona el llavors arquebisbe, Josep Pont i Gol va signar el decret d’aprovació dels estatuts de l’ABC, “una benedicció de Déu nostre Senyor a l’Església de Catalunya i a la llengua i cultura catalanes”, com ha reafirmat l’actual president de l’Associació, Joan Ferrer, en l’acte institucional que ha tingut lloc al migdia al Seminari de Tarragona, amb assistència de biblistes d’arreu de Catalunya.

Acte institucional del 50è aniversari de l’Associació Bíblica de Catalunya / Joan Boronat.

Prèviament, a les onze del matí, s’ha celebrat una eucaristia d’acció de gràcies a la catedral metropolitana i primada de Tarragona, presidida per l’arquebisbe Joan Planelles, concelebrada pel vicari general de l’arxidiòcesi, Santiago Soro, i els biblistes, Joan Magí, Armand Puig i Lluís Arín.

En l’homilia, l’arquebisbe Joan ha fet un recorregut històric remuntant-se a les primeres traduccions de la Bíblia i els seus artífexs, tot congratulant-se per la presència dels creadors de la Bíblia Catalana. Traducció Interconfessional (BCI) de l’any 1993, com Armand Puig, Agustí Borrell i Joan Ferrer, amb record especial pel ja traspassat P. Guiu Camps. El prelat tarragoní ha manifestat que “el fi últim del coneixement de la Bíblia és la trobada amb una persona que dona una nova direcció a la vida, que és Jesucrist”.

Joan Planellas ha assenyalat que les traduccions de la Bíblia “han de representar la varietat cultural del nostre planeta i aquesta ha d’aparèixer en els canals de difusió, a internet i ser present en els esdeveniments culturals i socials”.

La catedral de Tarragona ha acollit l’eucaristia en acció de gràcies / Joan Boronat

Ja al Seminari, hi ha hagut la intervenció del Dr. Armand Puig, el qual ha fet una completa exposició d’aquest mig segle d’existència de l’Associació Bíblica de Catalunya, la qual “amb l’edició de la BCI ha complert amb aquella condició de treball ecumènic en resposta a l’esperit de l’arquebisbe Pont i Gol”. Armand Puig, ha desgranat els cinc punts que, a criteri seu, han fet perseverar la tasca de l’ABC “fruit inequívoc del Concili Vaticà II i del Concili Provincial Tarraconense, per extensió”. També hi ha hagut un públic i merescut reconeixement vers mossèn Joan Magí, autèntic impulsor de l’ABC.

Així mateix, ha intervingut Andreu Muñoz, com a delegat diocesà de Cultura, l’actuació musical del Cor Jove dels Amics de la Catedral i, com a cloenda, un dinar de germanor al claustre del Seminari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!